پرش لینک ها

مشاوره مارکتینگ

از آن جایی که همه‌ي ما در زندگي شخصي خود پيرامون مسائل و مشكلات‌مان از افراد ديگري مشاوره گرفته‌ايم، دنياي كسب و كار هم از اين قضيه مستثني نيست و براي رسيدن به اهداف و حل مشكلات‌اش نياز به كمك و مشاوره از سوي افرادي توانا و خبره دارد. همه‌ي ما این موضوع را به خوبی می‌دانیم كه، همیشه افرادی که از بیرون به یک قضیه نگاه می‌کنند، مي‌توانند متوجه نکات و مسائلی شوند که، افراد درگیر با قضیه به آن پی نمی‌برند.

مشاوره ماركتينگ يكي از مهم‌ترين و قديمي‌ترين راه‌هاي افزايش درآمد در بازار كار است. از آن جايي كه هر كسب و كاري در بهترين حالت هم به دنبال افزايش فروش و درآمد است، بهترين راه براي رسيدن به اين هدف، استفاده از مشاوره ماركتينگ و بازاريابي است.

اما واقعا مارکتینگ یا بازاریابی چیست؟ مشاوره مارکتینگ چیست؟ و چه کمکی به کسب و کار‌ها می‌کند؟ کسب و کار‌ها چه زمانی نیاز به مشاوره دارند؟ مشاوره ماركتينگ چه مزیت‌هایی دارد؟

مشاوره مارکتینگ

مشاوره مارکتینگ و بازاریابی چیست؟

به استراتژی‌هایی که برای برقراری ارتباط با مشتری صورت می‌گیرد، مارکتینگ یا بازار‌یابی می‌گویند. صاحبان کسب و کار برای جلب توجه مشتریان از راه‌ها و روش‌های خلاقانه‌ای استفاده می‌کنند تا ویژگی‌ها و مزایای محصولات و خدمات خود را به گوش آن‌ها برسانند. بازاریابی باعث اطلاع رسانی، افزایش فروش، برند‌سازی، شناخت مشتری، جذب مشتری و ایجاد رقابت می‌شود.

 آیا تبلیغات را مي‌توان همان مارکتینگ یا بازاریابی دانست؟

تبلیغات بخشی از بازاریابی است و اين دو تكميل كننده هم هستند. تبلیغات با ایجاد محتوای مناسب و جذاب سبب آگاهی مشتريان از محصولات و خدمات کسب و کار‌ها می‌شود. در حالی که بازاریابی بسیار گسترده‌تر از تبليغات است و تمام جنبه‌های تبليغات را در‌بر ‌می‌گیرد.

مشاوره مارکتینگ به چه معنایی می باشد؟

برخي از افراد بر این باورند که اگر یک مدیر مارکتینگ خوب و خبره استخدام کنند، در واقع يك مشاور مارکتینگ هم دارند، برخی ديگر مشاوره ماركتينگ را تنها مختص به مشاوره با تيم ماركتينگ شركت خود و بهره‌گيري از نظرات آن‌ها مي‌دانند، برخی دیگر نيز مشاوره مارکتینگ را به معنی شرکت در دوره‌های آموزشي بازاریابی و خواندن چندین کتاب در این زمینه می‌دانند و عده‌ای هم مشاوران مارکتینگ را با اساتیدی که دانش بازاریابی دارند، اشتباه می‌گیرند و از آن‌ها مشاوره مارکتینگ می‌گیرند.

در واقع مشاوران ماركتينگ و بازاريابي افرادي هستند كه، با استفاده از دانش، مهارت، تجربه و تخصص خود، به كسب و كار‌ها در جهت رسيدن به افزايش درآمد و فروش محصولاتشان كمك مي‌كنند و از آن جايي كه بازار كار همواره در حال تغيير و تحول است، بايد در نظر داشت كه روش‌ها و ترفند‌هاي جديدي را به كار گرفت تا به موفقيت رسيد.

معنای مشاوره مارکتینگ

كسب و كار‌ها چه زماني به مشاوره ماركتينگ نياز پيدا مي‌كنند؟

مشاوره ماركتينگ تنها محدود به كسب و كار‌هايي با قدمت بالا و پر‌درآمد نيست بلكه، كسب و كار‌هاي كوچك و نوپا نيز براي رسيدن به سودآوري و افزايش فروش خود به مشاوره ماركتينگ نياز دارند. در نظر داشته باشيد كه اگر در كسب و كار خود اهداف‌تان را به خوبي تعيين كرده باشيد و برنامه‌اي منظم داشته باشيد، حتما به مشاوره ماركتينگ نياز داريد. زيرا فردي كه اين مسئوليت را به عهده مي‌گيرد به خوبي مي‌داند كه چگونه براي برقراري يك ارتباط قوي و پايدار ميان فروشنده و مشتري گام‌هاي موثر بردارد. استفاده از مشاوره ماركتينگ با توجه به تجربه، تخصص و مهارت‌هايي كه مشاوران دارند مي‌تواند براي كسب و كار‌ها سودآوري بيشتر و مداوم‌تري را به همراه داشته باشد.

هدف از مشاوره ماركتينگ چيست؟

هدف اصلي از مشاوره ماركتينگ و بازاريابي آن است كه افراد يا كسب و كار‌ها نقاط قوت و نقاط ضعف خود را بشناسند، از ايده‌آل گرايي دست بر‌دارند، مشكلات خود را بشناسند و تعريفي درستي نسبت به آن‌ها پيدا كنند، به توانايي‌هاي خود پي ببرند، از ريسك‌ها و عوامل تهديد كننده خود مطلع شوند و بتوانند به فرصت‌ها و امكاناتي كه سبب افزايش فروش و درآمد‌شان مي‌شود دست پيدا كنند.

استفاده از مشاوره ماركتينگ چه مزيتي دارد؟

با استفاده از مشاوره ماركتينگ و بازاريابي، تبليغات مرتبط با كسب و كار‌ها به شكلي درست‌تر و منظم‌تر انجام مي‌شود، می‌توان شاهد تغییرات و سودآوری‌های باور نکردنی در کسب و کار‌ها بود. مشاوران مارکتینگ با ترفند‌ها و مهارت‌های خود می‌دانند که چگونه مشتریان را تحت تاثیر قرار بدهند و آن‌ها را ترغیب به خرید کنند و سبب افزایش فروش شوند، تمام کار‌ها و فعالیت‌هایی که در مشاوره مارکتینگ انجام می‌شود قابل اندازه‌گیری و ارزیابی است. مشاوره مارکتینگ با داشتن برنامه‌ای دقیق و از پیش تعیین شده برای تبلیغات کسب و کار‌ها از به هدر رفت هزینه‌های آن‌ها جلوگیری می‌کند.

مزیت مشاوره مارکتینگ

مشاوره مارکتینگ و بازاریابی چه نقشی در فروش دارد؟

یکی از اصلی‌ترین وظایف مشاوره مارکتینگ، افزایش فروش در کسب و کار‌ها است. هر کسب و کاری روند بازاریابی مختص به خود را دارد. مشاوران از طریق برنامه ریزی، جلب اعتماد‌، ارزش آفريني، شناخت نیاز‌ها و روحیات مشتریان، دست به اقداماتي می‌زنند. آن‌ها با‌ ارائه شکلی متفاوت از محصولات، مشتریان را جذب و ترغیب به خرید مي‌کنند.

مشاور مارکتینگ باید دارای چه ویژگی‌ها و مشخصاتی باشد؟

  1. مشاور مارکتینگ برای رساندن کسب و کار‌ها به افزایش فروش و درآمد باید بدون در نظر گرفتن هزینه‌های مالی و به صورت دلسوزانه کار کنند.
  2. مشاور مارکتینگ باید با شنیدن کلمه نه کاملا آشنا باشد، گاهی پیش می‌آید که برای بیش از بیست مشتری از مزیت‌های کالا و محصولات می‌گوید ولی در آخر با کلمه نه روبرو می‌شود. او نباید با شنیدن کلمه‌ی نه، سرد شود و از ادامه دادن فعالیت خود دست بکشد و شانه خالی کند. زيرا یکی از ویژگی‌های بارز مشاوره مارکتینگ پشتکار داشتن و مصمم بودن است.
  3. در مشاوره مارکتینگ، مشاوران باید در هر فرصت، زمان و مکانی با اعتماد به نفس کامل، شروع به صحبت و معاشرت با دیگران کنند و بتوانند با ترفند‌ها و مهارت‌های خود مشتریان را جذب کنند.
  4. مشاور مارکتینگ به آموزش مدیران می‌پردازد. آموزش‌هایی همچون رفتار مناسب با کارکنان، شیوه‌های مقابله با استرس، حل مسائل و مشکلات، مهارت‌های زندگی، آموزش رفتار مطلوب و مهارت‌های سازگارانه.
  5. مشاور به حل مسائل کاری، اجتماعی، اقتصادی افراد، حتی توانبخشی شخصیتی و شغلی افراد معلول و محجور هم کمک می‌کند.
  6. در مشاوره مارکتینگ، مشاور نیز دستاورد‌هایی از هر شرکتي کسب می‌کند. اين دستاورد‌ها براي او شامل افزایش آگاهی، مهارت‌ها و توانایی‌های فردی، رشد ویژگی‌های شخصیتی‌ است و سبب رشد و تكامل شخص مي‌شود.
  7. در مشاوره مارکتینگ موضوعی مهم تحت عنوان علاقه مطرح است. در صورتی که فرد علاقه‌ای به این شغل و حرفه نداشته باشد، نمی‌تواند در پروسه‌های کاری خود موفق و پيروز شود.

خدمات مشاوره مارکتینگ

خدمات مشاوره مارکتینگ

برخی از خدمات مشاوره مارکتینگ و آموزش بازاریابی که شرکت‌ها به آن نیاز دارند به صورت زير است:

  • تحلیل و بررسی دلایل افت فروش و نا‌کارآمدی نیرو‌های فروش.
  • قیمت گذاری خدمات و محصولات به صورت کاملا تخصصی و حرفه‌ای.
  • ایجاد باشگاه مشتریان وفادار و اجرای برنامه‌هایی در راستای وفاداری مشتريان.
  • بررسی وضعیت سرمایه گذاری با هدف بازگشت سرمایه.
  • ارائه استراتژی‌‌هایی گوناگون برای انتخاب بازار هدف.
  • طراحی و ایجاد محصولات جدید با توجه به نیاز مشتریان.
  • بررسی و ارزیابی برنامه‌های در حال اجرا و مشکل یابی.
  • تحلیل و بررسی نقاط ضعف و نقاط قوت کسب و کار‌ها.
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی.
  • ایمیل مارکتینگ.
  • بررسی رفتار مشتریان و اندازه‌گیری رضایت آن‌ها.
  • ایجاد واحد CRM.
  • ارائه راه کار‌هایی در جهت بهبود و بهینه سازی ساختار شرکت.
  • مشاوره مارکتینگ برای محصولات جدید.
    مدیریت بسته بندی، سبد خرید، توزیع و توسعه محصولات جدید.
  • بررسی خرید و فروش از دیدگاه روانشناسی.
  • مشاوره مارکتینگ به صورت اینترنتی و آنلاین.
  • ارائه برنامه‌هایي همچون بازار‌گرمی، بازار‌گردی، بازار‌سازی و بازار‌سنجی متناسب با هر کسب و کاری.
  • تکنیک‌هایی برای فرصت یابی در بازار.
  • و موارد دیگر.

تاثیر عوامل خارجی در مشاوره مارکتینگ

آیا اینترنت بر روی مشاوره مارکتینگ و فروش اثر گذاشته است؟

یکی از عواملی که تاثیر بسزایی بر روی بازاریابی و فروش داشته است، پیشرفت تکنولوژی، فراگیری اینترنت و شبکه‌های اجتماعی است. بسیاری از بازاریابی‌های محصولات که به صورت سنتی انجام می‌شد به دنیای دیجیتال و آنلاین ورود کرده‌اند. برای مثالی از تاثير اينترنت بر بازاریابی می‌توان به تیزر‌های تبلیغاتی، بنر‌های تبلیغاتی در فضای آنلاین، بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی و … اشاره کرد.

انواع مشاوره مارکتینگ

مشاوره مارکتینگ دارای انواع بسیار متعددی می باشد و در حوزه های بسیار مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. در اینجا به چند مورد اشاره می کنیم:

  • مشاوره بازاریابی آنلاین.
  • مشاوره بازاریابی بین الملل.
  • بازاریابی جهانی.
  • بازاریابی اینترنتی.
  • بازاریابی علمی.
  • مشاوره بازاریابی شبکه‌های اجتماعی.
  • بازاریابی محتوا.
  • بازاریابی تبلیغات چاپی یا تلویزیونی.
  • مشاوره مارکتینگ و بازاریابی در روابط عمومی و موارد زیر.
  • خلق برند.
  • چریکی.
  • خیابانی و میدانی.
  • مستقیم.
  • خرید و بسته بندی.
  • از طریق افزایش تجربه و رضایت مشتری.
  • بر اساس داده های دریافتی آنالیز شده بازار.

راهنمای انتخاب یک مشاوره مارکتینگ

در آخر مي‌توان گفت با وجود اينكه تمام شركت‌ها و كسب و كار‌ها توانايي حل مشكلات و مسائل، توانايي فكر كردن و تصميم گرفتن، رفتار كردن و تغيير رفتار خود را دارند، اما ممكن است كه در اين راه اشتباهاتي از آن‌ها سر بزند يا تصميم‌هاي درستي گرفته باشند اما چون سرعت تصميم گيري آن‌ها كند و آهسته است، سبب صرف زمان و انرژي زيادي شود. براي جلوگيري از اين قبيل مسائل و مشكلات در كسب و كار‌ها يك مشاوره ماركتينگ خوب مي‌تواند به افراد و كسب و كار‌ها كمك كند تا، به خوبي فكر كنند و تصميم بگيرند، مسائل و مشكلات آن‌ها را حل كند، از صرف انرژي و وقت زياد جلوگيري كند و باعث بهبود رفتار آن‌ها شود و در نهايت به افزايش فروش و درآمد كسب و كار‌ها كمك مي‌كند.