پرش لینک ها

مراحل برندسازی

هر کسب و کاری برای این که به موفقیت و کسب در‌آمد برسد نیاز به برند‌سازی دارد. با طي كردن مراحل برندسازی می‌توان بر سر زبان‌ها افتاد و جز گزینه‌ی انتخابی مخاطبان و مشتریان قرار گرفت.  طبق تحقیقات انجام شده زمانی که محصولی جدید ارائه می‌شود مردم، تمایل به خرید از برند‌های معروف را دارند و اگر شما از کسب و کار‌های کوچک و نوپا هستید، برای رقابت با برند‌های معروف و محبوب که داراي سرمایه‌هايی هنگفت هستند و توانايي تبلیغات در حد وسیع را دارند، نیاز به برند‌سازی براي کسب و کار خود داريد تا شما نيز شناخته شويد.

مراحل برندسازی

برند چیست؟

برند قول و وعده‌ای است که به مشتریان داده می‌شود و باید با دقت به آن‌ها عمل کرد و پایبند بود. اينكه، که هستید؟ و چه اهدافی دارید؟ چه مزیتی نسبت به ساير رقباي خود دارید؟ برای حل کدام یک از مشکلات و مسائل حل نشده مشتریان و مخاطبان تلاش می‌کنید؟ در واقع برند احساس درونی و باطنی مشتریان نسبت به محصولات و خدمات یک کسب و کار است که از طریق عمل به همان وعده‌ها و قول‌هایی که داده‌ شده است، شکل می‌گیرد.

چرا نیاز به برند‌سازی می باشد؟

برند‌سازی را مي‌توان برای کسب و کار‌ها، اشخاص و هر چیز دیگری انجام ‌داد و با تلاش آن‌ها را به معروفیت و محبوبیت رساند. در ابتدا هدف شناساندن برند به همه‌ی مخاطبان است و در مرحله‌هاي بعدی سعی بر این است برند در بین مخاطبان و مشتریان از محبوبیت بالایی برخوردار شود. تمام این مراحل باید به صورت پیوسته و دائمی انجام شود تا برند به موفقیت برسد. سوالی که پیش می آید این می باشد که، مراحل برندسازی به چه صورتی می باشد؟

مراحل برندسازی

به طور کلی مراحل برندسازی به چند فرایند مختلف دسته بندی می شود و شامل موارد زیر می باشد:

1) یکی از مراحل برندسازی | مخاطبان هدف را مشخص کنید.

در برند‌سازی اولین قدم مشخص کردن مخاطبان هدف است و باید روی آن تمرکز کرد. زیرا محصولات و خدماتی که ارائه می‌دهيد به درد همه‌ی افراد جامعه نمی‌خورد و با مشخص کردن مخاطبان هدف دقیقا می‌توان پیام‌هایی را منتشر کرد که، نیاز‌های مخاطبان را مورد هدف قرار می‌دهد.

در این مرحله برای مشخص کردن مخاطبان هدف باید تمام رفتار‌ها و روش زندگیشان، جنسیت، سن و … را مورد بررسی قرار داد. وقتی گروه خاصی را مورد هدف قرار می‌دهید، آن‌ها راحت‌تر با شما ارتباط برقرار می‌کنند و پیام برند شما را به آسانی درک می‌کنند. تعیین مخاطب هدف یکی از مهم‌ترين مراحل برندسازی است كه كل روند برند‌سازی را تحت تاثير قرار می‌دهد.

مخاطب هدف در مراحل برندسازی

2) هدف از به وجود آمدن برندتان

یکی از مراحل برندسازی که به مرور زمان سبب وفاداری مشتریان و اعتماد آن‌ها نسبت به برند می‌شود، همین مرحله‌ است که، برند برای چه به وجود آمده؟ برای مخاطبان و مشتریان چه ارزشی را قرار است که خلق کند؟ برای حل کدام یک از مشکلات حل نشده‌ی مخاطبان به وجود آمده است؟ و … هدف از به وجود آمدن یک برند، شعار و پیام برند و دیگر مراحل برندسازی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

3) تحقیق درباره‌ برند‌های دیگر که در زمینه کاری شما فعالیت می‌کنند

این قسمت از مراحل برندسازی را فراموش نکنید، حتما درباره برند‌های دیگر که در زمینه کاری شما فعالیت می‌کنند، تحقیق کنيد تا بتوانید علل موفقیت و شکست آن‌ها را بفهمید و از آن‌ها درس بگیرید، ولی هرگز تقلید نکنید. زیرا هر برند باید منحصر به فرد و خاص باشد.

بررسی کنید که چگونه و بر اساس چه معیار‌هایی نام برند خود را انتخاب کرده‌اند، زیرا نام برند بسیار مهم است و می‌توان گفت چه بسیار کسب و کار‌هایی هستند که از نام خود ناراضی‌اند و می‌خواهند که آن را تغییر بدهند. پس نامی که می‌خواهید انتخاب کنید باید تاثیرگذار و قابل فهم، کوتاه و مختصر، ماندگار در ذهن و از نظر خواندن و نوشتن برای مخاطبان آسان باشد. در این مرحله هدف این است که کاری کنید که از سایر رقبا متمایز باشید تا بتوانید مشتریان را به سمت برند خود جذب کنید.

4) مزایای خود نسبت به سایر رقبا را بیان کنید

 این بخش از مراحل برندسازی برای این می باشد که بتوانید مخاطبان هدفی را که تعیین کرده‌اید به سمت برند خود بکشید، باید تفاوت‌هایی نسبت به سایر رقبای خود داشته باشید. باید بتوانید به نیاز‌ها و مشکلات مشتریان و مخاطبان که تا به حال حل نشده است پاسخ دهید و به آن‌ها نشان دهید که برای بهبود زندگی و رفع مشکلات‌شان تلاش مي‌کنید.

تاثیر لوگو به عنوان یکی از مراحل برندسازی

5) انتخاب لوگو و شعاری مناسب یکی از تاثیرگذارترین مراحل برندسازی!

زمانی که صحبت از مراحل برندسازی می‌شود، اولین چیزی که به ذهن می‌رسد طراحی لوگو و نماد‌ها است. این مرحله یکی از هیجان انگیز‌ترین مراحل برندسازی است که نیاز به تخصص دارد. باید از متخصصانی که می‌دانند چگونه شما را با طراحی زیبا و منحصر به فرد از سایر رقبا متمایز و در ذهن‌ها ماندگار سازنند، استفاده کرد. طراحی یک لوگوی خوب و زیبا می‌تواند نمایانگر هویت برند شما باشد که، برگرفته از رنگ‌ها، فونت و تایپو‌گرافی، سایز و … می‌باشد.

6) انتخاب زبان برند

زبان برند در واقع کلمات، عبارات و اصطلاحاتی است که یک کسب و کار برای توصیف خود یا محصولات‌اش به مشتریان از آن استفاده می‌کند. در زبان برند دو بخش اساسی وجود دارد، انتخاب کلمات و لحن بیان که، در بخش انتخاب کلمات، نویسنده برند در تبلیغات و بازاریابی از آن‌ها استفاده می‌کند و در بخش لحن بیان شیوه بر‌خورد با مشتریان در هنگام ارائه محصولات و خدمات به آن‌ها است.لحن بیان می‌تواند دوستانه، رسمی، خبری، تکنیکی و … باشد. تاثیر زبان می تواند تا ابد در ذهن افراد باقی بماند. پس به این قسمت، به عنوان پر اهمیت ترینه مراحل برندسازی نگاه کنید.

زبان برند برای تیم‌های فروش، مارکتینگ و کپی‌‌‌‌رایتر‌های تبلیغاتی یک برند اهمیت زیادی دارد. زیرا با زبان برند می‌توان آن را از سایر رقبا متمایز و در ذهن مردم ارتباطی قوی ایجاد کرد. پس باید آن را به درستی و به گونه‌ای که نمایانگر برند شماست انتخاب کرد.

7) انتخاب پیام برند

در انتخاب پیام برند باید دقت داشت که به طور خلاصه بیان کرد که، چه کسی هستید، چه ارزشی برای مخاطب ایجاد می‌کنید، چه تمایزی با سایر رقبا دارید و چرا مخاطبان باید شما را انتخاب کنند. پیام برند باید سیاه، واضح و قابل درک باشد به گونه‌ای که مخاطب با شنیدن آن به سرعت مفهوم را درک کند و احساسات او برانگیخته شود.

تاثیر شبکه های اجتماعی به عنوان یکی از مراحل برندسازی

8) ایجاد وبسایت و شبکه‌های اجتماعی

بعد از سپری کردن بخشی از مراحل برندسازی می‌توان برای برند خود وبسایت و شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرد. امروزه فضا‌های آنلاین بستری شده است تا از طریق آن‌ها بتوان برند را به همه شناساند، پیام برند را منتقل کرد و مخاطبان هدف خود را به راحتی پیدا کرد، با آن‌ها ارتباط بر‌قرار کرد، تبلیغات انجام داد، برای آن‌ها محتوا‌های مفید و مرتبط با حوزه کاری تولید کرد، به طوری که شما را به عنوان یک مرجع مفید و معتبر در نظر بگیرند و به دیگران هم معرفي کنند.

9) داستان برند یکی از مهمترین مراحل برندسازی

با بیان داستان برند خود از قبیل تمام شکست‌ها، موفقیت‌ها، تجربه‌ها و مراحلی که طی کرده‌اید، می‌توانید احساسات مخاطبان خود را مورد هدف قرار بگیرید و آ‌ن‌ها را با خود همراه سازید. زیرا مخاطبان و مشتریان از شنیدن داستان یک برند لذت می‌برند و می‌توانند با آن به راحتی ارتباط برقرار کنند و وجه تمایز برند شما با سایر رقبا را متوجه شوند.

10) برند باید در همه‌ ابعاد کسب و کار نمایانگر باشد

مراحل برندسازی هیچ وقت متوقف نمی‌شود. برند باید در هر چیزی که مشتری یا مخاطب آن را می‌بیند یا می‌شنود بازتاب داشته باشد. به طور مثال اگر مشتری وارد شرکت یا فروشگاه شما می‌شود، باید بتواند شخصیت برند را در محیط و طرز برخورد شما حس کند. در تمام بسته بندی‌ها و تبلیغات نماد و لوگوی شما درج شده باشد. در پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی که امروزه هزاران نفر از آن‌ها استفاده می‌کنند و بستر بسیار خوبی به حساب می‌آیند نیز باید تمام چیز‌هایی که بیان‌گر برند شماست از قبیل پیام برند، نماد و لوگو و … به درستی بیان شده باشد.

صداقت یکی از مراحل برندسازی

11) به قول‌های برند وفا‌دار باشید

در تمام مراحل برندسازی صداقت، ثبات و پایداری داشته باشید، به تمام قول‌ها و وعده‌های که داده‌اید عمل کنید، در غیر این صورت مشتریان و مخاطبان خود را گیج و گمراه می‌کنید و آن‌ها را از دست می‌دهید و بدانید که در برند‌سازی داشتن صداقت، ثبات و پایداری یکی از عوامل موفقیت است.

12) حمایت کردن | یکی از مراحل برندسازی

بعد از ساختن برند خود، بهترین کسانی که می‌توانند از آن حمایت کنند شما و کارمندان‌تان هستید. هیچ کسی به اندازه‌ی خود شما برندتان را نمی‌شناسد، شما باید صدای برندتان را به گوش تمام مخاطبان و مشتریان برسانید. کارمندانی را استخدام کنید که در راستای فرهنگ، اهداف و ارزش‌های برندتان باشند، از آن‌ها بخواهید که برند شخصی برای خود بسازند که فرهنگ و اهداف برند شما را در بر بگیرد، این کار باعث قوی‌تر شدن برندتان می‌شود.

13) به نظرات و بازخورد‌های مشتریان توجه کنید

ازجمله مراحل برندسازی می توان به پرسش و پاسخ ها شاره کرد. در نظر داشته باشید که توجه به نظرات و باز‌خورد‌های مخاطبان و مشتریان سبب بالا رفتن محبوبیت شما در بین آن‌ها می‌شود. هراز چند گاهی نظر‌خواهی کنید و باز‌خورد‌‌های مثبت را به گوش دیگران برسانید و از مشتریان وفادار خود نیز بخواهید که نظرات خود را درباره برند شما با دیگران به اشتراک بگذارند.

جمع بندی

در آخر می‌توان گفت، برای این که کسب و کار‌ها به یک برند معروف و محبوب تبدیل شوند، نیاز است که تمام مراحل برندسازی را به صورت پیوسته و دائمی سپری کنند و بدانند که شکل گیری یک برند در زمانی کوتاه و بدن صرف هزینه امکان پذیر نیست، پس داشتن صبر، حوصله و تداوم در راه رسیدن به موفقیت يكي از عوامل مهم است.