در این مقاله با تیم بانی نو همراه باشید تا با مشخصات یک مشاور برندینگ، وظایف آن و کمک هایی که یک مشاور برای شما انجام می دهند آشنا شوید.
برند چیست؟
برند تمام قول و وعدههایی است که به مشتریان داده میشود و باید به آنها عمل کرد تا بتوان مشتریان و مخاطبان کسب و کار را حفظ کرد. این که:
- شما که هستید؟
- چه اهدافی در سر دارید؟
- برای تمایز با سایر رقبای خود چه ویژگیهایی دارید؟
- برای حل کدام یک از مشکلات حل نشده و دغدغههای مشتریان و مخاطبان تلاش میکنید؟
- چه ارزشی برای مشتریان و مخاطبان خود خلق میکنید؟
میتوان گفت برند (brand) در واقع حس درونی و باطنی مشتریان و مخاطبان نسبت به خدمات و محصولات است که، از طریق عمل به قولها و وعدههایی که داده شده، شکل گرفته است.
برندینگ چیست؟
این که اشخاص، کسب و کارها، محصولات و خدمات را بدون توجه به این که در چه زمینهای هستند و فعالیت میکنند، به شهرت و محبوبیت رساند را، برندینگ میگویند. اما باید به نکتهای مهم توجه کرد که، برای این که بتوان در ابتدای کار برند را به همه مخاطبان و مشتریان شناساند و معرفی کرد و در مرحله بعد با تلاش و کوشش برند را در بین مخاطبان و مشتریان محبوب ساخت، نیاز به یک مشاور برندینگ حرفهای، متخصص و توانمند است. وجود یک مشاور برندینگ توانا، خبره و متخصص باعث میشود که، تمام این مراحل درست، پیوسته و دائم انجام شود تا برند به موفقیت و پیشرفت دست پیدا کند.
مقاله پیشنهادی: در خصوص برندسازی شخصی بیشتر بخوانید.
مشاور برندینگ کیست؟
در دنیای امروز بیش از پیش نیاز به وجود مشاوری توانا، حرفهای و متخصص در کسب و کارها حس میشود. فرقی هم نمیکند که کسب و کار بزرگ باشد یا کوچک، یک مشاور برندینگ متخصص، حرفهای و توانمند با علم، دانش و مهارتی که دارد به بهترین نحو ممکن کسب و کارها را راهنمایی میکند و بهترین مشاوره را به آنها ارائه میدهد.
مشاور برندینگ با ارائه بهترین راه حلها و مشاورهها به کسب و کارها کمک میکند تا به اهدافشان برسند، افزایش فروش داشته باشند، درآمد بیشتری کسب کنند، به موفقیت برسند و مخاطبان بیشتری را جذب کنند.
چرا کسب و کارها باید برای خود مشاور برندینگ استخدام کنند؟
- مشاور برندینگ با علم، تجربه و توانایی که دارد به آنالیز سایر رقبا میپردازد، به هدف اصلی بازار پی میبرد و بررسی میکند که، هر کسب و کاری برای اینکه در بازار کار از سایر رقبای خود پیشی بگیرد باید از چه استراتژیهایی استفاده کند.
- مشاور برندینگ بررسی میکند که، سایر رقبا در شبکههای اجتماعی به چه صورت فعالیت میکنند و چه مخاطبانی آنها را دنبال میکنند یا به اصطلاح با مخاطبان هدف آنها آشنا میشود، کلمات کلیدی که سایر رقبا استفاده میکنند را بررسی و تحلیل میکند و چک میکند که برای بهینهسازی موتورهای جستو یا همان سئو چه کارهایی انجام میدهند.
- مشاور برندینگ به بررسی و تحلیل شخصیت و رفتار مخاطبان و مشتریان میپردازد تا، بتواند برای حل مسائل و مشکلات آنها راه حلی مناسب ارائه دهد.
- مشاور برندینگ به بررسی، آنالیز و تحلیل وب سایت کسب و کار میپردازد تا، پی ببرد به چه علت در رتبه نخست صفحات گوگل قرار نگرفتهاند و راه و روش رسیدن به رتبه نخست در صفحات گوگل را ارائه میدهد.
- مشاور برندینگ به کسب و کارها کمک میکند تا، در بازار کار سهم بالاتر و بیشتری نسبت به سایر رقبای خود کسب کنند، درباره قیمتها، بسته بندیها و راههای توزیعی نیز بهترین و درستترین روشهای ممکن را ارائه میدهد.
- مشاور برندینگ مهمترین و اصلیترین تخصصی که باید داشته باشد و در کسب و کارها پیادهسازی کند، ایجاد استراتژی قوی برای برندینگ است.
- مشاور برندینگ میتواند با توجه به ویژگیهای محصولات یا خدماتی که کسب و کار ارائه میدهد، آنها را به گونهای معرفی کند که برای مشتریان و مخاطبان جذابتر و متفاوتتر از محصولات و خدمات سایر رقبا به نظر برسد و با این کار به افزایش فروش و کسب درآمد بیشتر کسب و کار کمک کند.
مقاله پیشنهادی: مراحل برندسازی
چگونه یک مشاور برندینگ مناسب انتخاب کنیم؟
انتخاب یک مشاور برندینگ مناسب برای کسب و کارها یک چالش به حساب میآید خصوصا اگر کسب و کاری برای اولین بار اقدام به گرفتن یک مشاور برندینگ میکند. کسب و کارها باید مشاوری را انتخاب کنند که، علاوه بر تخصص، مهارت و توانایی بالایی که دارد، هدف اصلی برند را باور داشته باشد تا بتواند برای برند یک استراتژی خوب و درست ارائه بدهد و استراتژی را نیز طراحی کند.
مشاور برندینگ باید آینده کسب و کار را به خوبی تصور کند و بداند که برندسازی چه طور و چگونه به موفقیت و پیشرفت کسب و کار کمک میکند. برای انتخاب یک مشاور برندینگ به این نکته توجه داشته باشید که، مشاور مدیران و صاحبان کسب و کار را به چالش بکشد و آنها را از منطقه امنی که برای خود ساختهاند بیرون بیاورند، آنها را در معرض آسیب و احساس عدم اطمینان قرار بدهد تا خلاق شوند و راهی برای نوآوری ارائه بدهند.
وظایف مشاور برندینگ
-
شناخت اهداف کسب و کارها:
اولین و مهمترین کاری که یک مشاور برندینگ باید انجام دهد، شناخت اهداف کسب و کار است. با شناخت و رسیدن به درکی درست و صحیح از این اهداف، مشاور برندینگ میتواند چشم اندازی واضح و روشن برای کسب و کار تعریف کند، به نقاط قوت و ضعف آنها پی ببرد، مخاطبان و مشتریان هدف را بشناسد، وضعیت سایر رقبا و بازار کار را بررسی و تحلیل کند، اهداف کوتاه مدت و بلند مدت مشخص کند، سبب افزایش فروش و کسب درآمد بیشتر برای کسب و کارها شود.
-
تجزیه و تحلیل شرایط سخت و دشوار:
یکی از دلایلی که کسب و کارها به وجود یک مشاور برندینگ توانمند، حرفهای و خبره نیاز دارند، وجود مسائل و مشکلاتی است که، مدیران و صاحبان کسب و کارها قادر به حل آنها نیستند یا از دید آنها پنهان و مخفی بوده است. میتوان گفت مهمترین وظیفه مشاور برندینگ تجزیه و تحلیل شرایط سخت و دشوار است زیرا، اگر این مشکلات حل و برطرف نشوند کسب و کارها نمیتوانند به اهداف خودشان برسند و کسب و کارها به دنبال حفظ ارزش برند خود هستند.
مشاور برندینگ باید پی ببرد که، این مشکلات و مسائل از کجا به وجود آمدهاند. او با بررسی و تحلیل در عملکرد کسب و کار، تیم فروش، ابزارهای بازاریابی، استراتژیهای برندینگ، انگیزه کارمندان، رقبای موجود در بازار کار یا در ویژگی و ماهیت محصولات و خدمات متوجه میشود که، مشکل و مسئله از کجا پیش آمده و با ارائه بهترین و درستترین مشاوره و راهنمایی ارزش برندها را حفظ میکند و آنها را به اهدافشان میرساند.
-
دسترسی به نظر مشتریان:
بهترین سفیر برای هر برند مشتریان و مخاطبان آنها هستند، مشاور برندینگ برای این که بتواند به نظر مشتریان دست پیدا کند باید، تحقیقات و بررسیهای لازم را انجام دهد. مشاور برندینگ باید بتواند به سوالاتی نظیر این که چرا و چگونه مشتریان و مخاطبان به برند فکر میکنند، محصولات و خدمات چه نیازها و دغدغههایی از مشتریان را حل میکند، انتظاری فراتر از خدمات و محصولات برند شامل چه مواردی میشود، مشتریان و مخاطبان چه شکایات و نارضایتیهایی از برند دارند، چرا مشتریان و مخاطبان استفاده از محصولات و خدمات سایر رقبا را ترجیح میدهند و سوالاتی این چنین پاسخ دهد. پاسخ به تمام این سوالها باعث میشود تا مشتریان و مخاطبان نسبت به برند وفاداری بلند مدتی داشته باشند.
-
برنامهریزی برای استراتژیهای بازاریابی و تبلیغاتی:
مشاور برندینگ برای این که بتواند به افزایش فروش و کسب درآمد بیشتر برندها کمک کند باید، به درک درست و واضحی از اهداف و ماهیت کسب و کار و ارتباطی که بین این ماهیت و محصولات پیشنهادی وجود دارد برسد و بهترین و درستترین استراتژیهای بازاریابی و تبلیغاتی را ارائه دهد.
-
بررسی و آنالیز رقبا:
مشاور برندینگ در هر کسب و کاری باید درباره تمام رقبای برند که، در بازار کار حضور دارند بررسی کند و آنالیزهای لازم را انجام دهد. تحلیل و بررسی رقبای مستقیم و غیر مستقیم در هر کسب و کاری کمک میکند تا، با ارائه بهترین و درستترین برنامهها و استراتژیهای بازاریابی و استفاده از ابزارهای تبلیغاتی، ارزش برند را بالا برد و کسب و کار در بازار رقابتی پر پیچ و خم و پر تلاطم از سایر رقبا پیشی بگیرد.
-
ایجاد سرویسی برای ثبت تجربه مشتریان:
مشاور برندینگ باید یک سرویس پشتیبانی برای مشتری طراحی و اجرا کند تا مخاطبان و مشتریان در حین یا بعد از خرید یا استفاده از خدمات و محصولات تجربه و حس خود را بیان و ثبت کنند تا با این کار مشتریان و مخاطبان به برند وفادار شوند.
انتخاب مشاور برندینگ مناسب
در آخر میتوان گفت یک مشاور برندینگ به خوبی میداند که، برای رسیدن به موفقیت و پیشرفت باید به طور مداوم و پیوسته فعالیت و تلاش کند تا به نتیجهای که میخواهد برسد. برندینگ یک فرمول مشخص و واضحی ندارد و بهترین راه و درستترین کار برای آن امتحان کردن و رفع مسائل و مشکلات به صورت پیوسته و دائمی است.
یک مشاور برندینگ علاوه بر این که با استفاده از روشهای درست، مناسب و خلاقانه به کسب و کارها کمک میکند و مشاوره میدهد تا، به اهداف خود برسند، به افزایش فروش و کسب درآمد بیشتر دست پیدا کنند، در بازار کار نسبت به سایر رقبا از جایگاه بالاتری برخوردار شوند، در مسیر پر تلاطم بازار کار نیز در کنار مدیران و صاحبان کسب و کارها قرار دارد و باعث دلگرمی و آسودگی خاطر آنها میشود.